Goveji zrezki v naravni omaki z vzhajanimi štruklji

Sestavine
(za 2 osebi)

Goveji zrezki v naravni omaki

  • 4 goveji zrezki
  • lovorjevi listi
  • peteršilj
  • sol
  • poper
  • olivno olje
  • majaron

Vzhajani štruklji

  • 300g pirine ali bele moke
  • 10g kvasa
  • 1dcl mlačne vode
  • sol
  • olivno olje
  • 1 čajna žlička sladkorja

Priprava

Goveji zrezki v naravni omaki

Zrezke potolčemo, da jih malo razlahljamo in nato posolimo ter popopramo in spravimo v hladilnik za 15-30minut. Med tem nasekljamo 1 čebulo in olupimu strok česna. Zrezke nato na olju popečemo po vsaki strani okoli 3 minute. Nato jih vzamemo ven in v ponev dodamo čebulo, ki jo pražimo dokler se le ta ne razkuha. Čebulo malo posolimo. Dodamo stisnjen strok česna in v ponev vrnemo zrezke. Vse skupaj prelijemo z vodo v kateri smo razstopili jušno kocko. Vode dodamo toliko, da so zrezki popolnoma prekriti. Dodamo še 2 lovorjeva lista, peteršilj in majaron. Zrezke nato kuhamo 1,5 do 2 uri in sproti dodajamo vodo, da je ostane toliko, da so zrezki prekriti. Proti koncu kuhanja dodamo žlico moke, ki jo zmešamo z vodo in s tem zgostimo omako.

Vzhajani štruklji

Zamesimo teso, kot za kruh. V posodo zlijemo 1dcl mlačne vode in dodamo 10g kvasa. Premešamo, da se kvas raztopi in dodamo 100g moke. Dobro premešamo, da imamo gladko zmes in nato posolimo z 1 čajno žličk soli ter dodamo 2 žlici olivnega olja. Zopet dobro premešamo. Nato dodamo preostalo moko in mešamo, dokler zmes ni dovolj gosta za gnetenje. Po potrebi še malo pomokamo in gnetemo okoli 5 minut ali 200 krat ?... pritisnemo na testo ...?. Nato pustim vzhajati okoli 30 minut. Po tem oblikujemo 2 ali 4 kroglice testa ter jih povaljamo v podolgovate štručke. Sedaj pustimo vzhajati še okoli 10 minut. Med tem, ko štruklji drugič vzhajajo v večjo posodo nalijemo vode, da bodo vsi štruklji plavali v njej in zavremo. Ko voda zavre posolimo z 1-2 žličkama soli in nato dodamo štruklje. Tako kuhamo po eni strani 5 minut in nato obrnemo ter kuhamo še pet minut.