Svinjski kare zrezki v omaki z rižem

Sestavine
(za 2 osebi)

Svinjski kare zrezki v omaki

  • 4 svinjski kare zrezki
  • 1 čebula
  • olje
  • sol
  • poper
  • gorčica
  • žlička moke
  • jušna kocka
  • lovorjevi listi
  • peteršilj

Riž

  • 1x skodelica riž-a [2dcl]
  • 2x skodelica vode [4dcl]
  • sol
  • olje

Priprava

Svinjski kare zrezki v omaki
1. Zrezke potolčemo, da jih malo razrahljamo in nato posolimo, popopramo in namažemo z gorčico. Tako pripravljene spravimo v hladilnik za 15-30 minut.
2. Zrezke nato na olju popečemo po vsaki strani do zlato - rjave barve. Popečene zrezke preložimo na krožnik.
3. Naravna omaka
3.1 Sedaj nasekljamo 1 čebulo in jo na olju, kjer so se pekli zrezki, popražimo, da se razpusti. Prilijemo malo vode in med mešanjem postopoma nanjo potresemo moko (približno žlico in pol). Pazimo, da se ne naredijo grudice. Moko pražimo, dokler ne porjavi. Zalivamo z vodo, dokler omaka ni ravno prav gosta in dodamo lovorjev list in peteršilj. V šalčki z malo vode raztopimo govejo kocke in jo zlijemo v omako ter dobro pokuhamo.
3.2
4. Ko omaka zavre dodamo zrezke in jih na nizki temperaturi dušimo do mehkega (cca. 15-20 minut)
Riž
1. Riž najprej dobro operemo in odcedimo.
2. V posodo damo malo olja, da pokrije dno ter ga na nizki temperaturi segrejemo. Dodamo riž in ga pražimo, da postekli.
3. Sedaj dodamo 4dcl vode in posolimo ter dobro premešamo.
4. Na nizki temperaturi kuhamo, dokler riž ne popije vse vode. (cca. 10-15 min)

Serviranje

Postrežemo skupaj z dušenim rižem ali kuhanimi testeninami po želji.